Fester, gæster og borddækning

De særlige anledninger

Der er et hav af festlige anledninger, hvor vi gerne vil gøre lidt ekstra ud af borddækningen fx til jul, fødselsdage, påske, nytår og kærestemiddagen. 

Dine gæster vil føle sig godt tilpas og velkomne, når du inviterer dem til at sætte sig til rette ved et veldækket bord. Her får du lidt gode råd til, hvordan du skaber de bedste rammer om en hyggelig aften eller en god fest.

Duge, dækkeservietter, servietter og bordkort

En nyvasket dug eller dækkeservietter får det hele til at gå op i en højere enhed. En voksdug er praktisk, men en tekstilvoksdug eller en rigtig stofdug er mere hyggelig.

Servietter er en vigtig del af en flot borddækning. Vælg servietter i en farve, som gør dig glad – gerne en, som matcher blomsterne og dugen.

Få inspiration på www.napkinfoldingguide.com, når du skal folde servietter.

Stearinlys

Stearinlys er perfekte til at skabe stemning. De er ensbetydende med hygge og romantik og derfor uundværlige på bordet. Køb helst lys lavet af ren stearin, da de er mindst sundhedsskadelige, og så kan allergikere også være med. Sojalys og elektriske ”stearinlys” med LED er andre gode muligheder.

Blomster

Friske blomster får ethvert hjem til at se friskere ud, så hvorfor ikke sætte en lille buket på bordet. Ofte kan man finde fine blomster og grene i skoven, haven og grøftekanter. Så får du både frisk luft og sparer penge.

Pynt og bordkort

Bordpynt skaber blikfang og er med til at give gæsten en god oplevelse. Hold pynten enkel. Den må helst ikke fylde det hele, da der også skal være plads til maden på bordet. Bordpynt kan fx være små hjerter eller små flag.  

Hvis du virkelig vil imponere, så laver du dine egne bordkort i pap eller i flot papir.

Tip 

  • Du kan søge inspiration til borddækningen på blandt andet Pinterest eller Instagram.