Konceptet bag Mad trin for trin
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Om Karisefonden
Karisefonden er et værdibaseret, helhedspædagogisk, socialøkonomisk uddannelses-, bo- og beskæftigelsestilbud til unge og voksne mennesker med særlige indlæringsvanskeligheder som f.eks. udviklingshæmning, autisme og ADHD.
Karisefondens STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) består af flere forskellige linjer, men én af vores linjer har et særligt fokus på mad: Madhuset GAIA, hvor vores studerende undervises i mad og sundhed på køkkenlinjen. I Madhuset GAIA har vi også beboere i beskæftigelse i køkkenet.
Vi driver Kulturhuset Leopold i Karise, hvor der også er en køkkendrift, og hvor vi tilbyder vores beboere beskæftigelse. Ligeledes er vi forpagtere af Café Ådalen på Faxe Sundhedscenter, hvor vi også har beboere i beskæftigelse. Alle tre steder er der et stort fokus på hjemmelavet mad, sundhed og trivsel.
Udover Madhuset GAIA har vi følgende STU-linjer og beskæftigelsessteder: URT – et økologisk gartneri, DOS – et Mediehus, UNA – en værkstedsbutik og endelig vores uundværlige Serviceteam.
Vores Mad- og Måltidsvision
I Karisefonden arbejder vi målrettet med at fremme sundheden og trivslen hos vores beboere. Vi har en Mad- og Måltidsvision, som løbende bliver udviklet, og som bidrager til at synliggøre og styrke betydningen af sund mad og sund livsstil.
Målet er, at vores beboere lærer at spise sund og velsmagende mad, som giver energi, lyst og glæde til at klare dagligdagens udfordringer.
Vi støtter blandt andet op om sunde indkøb og madlavning i boenhederne, og vi tilbyder også vores beboere at deltage i ugentlige fællesspisninger. Vi opfordrer vores beboere til at nedprioritere søde sager og sukkerholdige fødevarer i hverdagen til fordel for sunde alternativer.
Vi vil gerne lære vores beboere at udvise kritisk sans, når de vælger råvarer og mad. Derfor præsenterer vi altid vores beboere for hjemmelavet mad. Kogebogen rummer primært retter, som er lavet fra bunden. Vi har i kogebogen lavet små tips ved opskrifterne, som kan gøre processen nemmere uden at give afkald på sundheden.
Vi underviser vores beboere i sundhed og udbyder kurser i hygiejne. Er der behov for ekstra hjælp, undervisning i eller støtte til en sundere livsstil, tilbyder vi vores beboere et besøg af Karisefondens Mad- og måltidskonsulent.
Vores køkkener, kokke og pædagoger har en særlig passion for via madlavningen at arbejde med at øge glæden og sundheden hos mennesker med kognitive handicaps eller læsevanskeligheder.
Læs mere på www.karisefonden.dk.
Kontakt
Karisefonden, Hasselvej 2-4, 4690 Haslev, CVR: 39392089
Telefon: +45 59505870 (hovednummer, spørg efter Laila Frederiksen)
Email: madtrinfortrin@karisefonden.dk
Mærkninger
Fuldkornsmærket er anvendt med tilladelse fra Fuldkornspartnerskabet
De 10 kostråd, Nøglehulsmærket og Ø-mærket er hentet fra Fødevarestyrelsens hjemmesider:
www.fvst.dk og www.altomkost.dk